Chaos en onzekerheid op Turkse vliegvelden

AvatarTurks.nl Redactie

Er is onrust uitgebroken onder reizigers die Turkije uit willen na het besluit om vliegverkeer tussen enkele Europese landen en Turkije op te schorten tot 17 april.

Meerdere Turkse Nederlanders op vakantie naar Turkije maken zich ernstige zorgen. Veel reizigers zijn vanuit andere plaatsen in Turkije gereisd naar Istanbul en proberen daar de laatste vluchten te pakken naar hun thuisland.

Dat lijkt zo goed als onmogelijk. Ondanks dat het besluit pas morgenochtend ingaat, blijven veel toestellen aan de grond. Reizigers kunnen geen vluchten meer nemen naar onder andere Nederland.

Passagiers in een vliegtuig van Istanbul naar Amsterdam zouden al enkele uren vastzitten op het vliegveld Sabiha Gökçen. Het is vooralsnog onduidelijk of de vlucht nog vertrekt of niet.

UPDATE: de betreffende vlucht is vertrokken en onderweg naar Nederland.

Turks.nl krijgt tevens meldingen van flinke ruzies in het vliegveld Sabiha Gökçen tussen reizigers en personeel. Er heerst een grimmige sfeer op de Turkse vliegvelden.

Voor Turkse Nederlanders lijkt de laatste mogelijkheid via andere landen te vliegen naar Nederland. Zoals via Engeland, waarnaartoe nog wel gevlogen kan worden. De tickets worden echter duurder met de seconde.

Beelden die bij ons zijn binnengekomen: