Cubbeli: Meisjes mogen niet naar school

Door | Algemeen

Cubbeli stond bekend om zijn eigenzinnige vorm van prediken. Hij had de sympathie van vele groepen in Turkije. Zo kwam hij op tegen homodiscriminatie en zei dat orale sex niet haram is. Door uitspraken van de imam die recent zijn opgedoken, lijkt dat af te nemen.

Al eerder trok hij veel kritiek door te zeggen dat vrouwen niet mogen werken bij aanwezigheid van mannen. Nu gooit hij er een schepje bovenop door een houding te nemen tegen onderwijs. Een koe zou meer waarde hebben dan iemand die heeft gestudeerd.

Hij gaat verder met zijn woorden door te zeggen dat het ‘fitna’ is om je dochters naar school te sturen. Met name als het gaat om een gemengde school. 

Cubbeli gebruikte de woorden tijdens een toespraak in 2013, maar nu pas worden de beelden massaal gedeeld op Social Media. Hij trekt veel kritiek, vooral omdat hij werd behandeld door een vrouwelijke arts toen hij werd opgenomen in het ziekenhuis. “Toen had je er geen problemen mee,” zijn de reacties. Ook zijn veel mensen het niet eens met zijn standpunten over onderwijs, omdat iqra (lees/bestudeerhet eerste bevel is van de islam.

Beluister het hier:

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...