Cubbeli: Meisjes mogen niet naar school

Meisjes mogen niet naar school gaan of werken. Dat zijn de woorden van de populaire Turkse imam Cubbeli Ahmet Hoca.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Cubbeli stond bekend om zijn eigenzinnige vorm van prediken. Hij had de sympathie van vele groepen in Turkije. Zo kwam hij op tegen homodiscriminatie en zei dat orale sex niet haram is. Door uitspraken van de imam die recent zijn opgedoken, lijkt dat af te nemen.

Al eerder trok hij veel kritiek door te zeggen dat vrouwen niet mogen werken bij aanwezigheid van mannen. Nu gooit hij er een schepje bovenop door een houding te nemen tegen onderwijs. Een koe zou meer waarde hebben dan iemand die heeft gestudeerd.

Hij gaat verder met zijn woorden door te zeggen dat het ‘fitna’ is om je dochters naar school te sturen. Met name als het gaat om een gemengde school. 

Cubbeli gebruikte de woorden tijdens een toespraak in 2013, maar nu pas worden de beelden massaal gedeeld op Social Media. Hij trekt veel kritiek, vooral omdat hij werd behandeld door een vrouwelijke arts toen hij werd opgenomen in het ziekenhuis. “Toen had je er geen problemen mee,” zijn de reacties. Ook zijn veel mensen het niet eens met zijn standpunten over onderwijs, omdat iqra (lees/bestudeerhet eerste bevel is van de islam.

Beluister het hier:

  • Loading...