Directeur Turkse wapenfabriek gearresteerd om spionage

Mustafa Tanrıverdi, de directeur van een Turkse wapenfabriek dat is verbonden aan MKE, is op heterdaad betrapt op spionage.
Turks.nl Redactie

MKE, voluit Makine Kimya Enstitüsü, is de ontwikkelaar en producent van lichte en zware wapens voor de Turkse strijdkrachten. Tanrıverdi is de directeur van een wapenfabriek in Kırıkkale dat is verbonden aan MKE.

MPT76
Tanrıverdi werd op heterdaad betrapt toen hij de blauwprinten van een Turkse wapenproject, die de overheid 22 miljoen dollar heeft gekost, wilde verkopen voor $1,2 miljoen. Het gaat om de MPT76(Milli Piyade Tufegi 76), dat de G3-geweren die Turkse militairen gebruiken moet gaan vervangen. De koper was een Amerikaans bedrijf. Vanaf het moment dat de directeur in contact kwam met het bedrijf, werd hij gevolgd door de Turkse politie.

Tanrıverdi zou de koper vrijdag ontmoeten in een restaurant in Ankara. Voordat dat kon gebeuren, viel de politie binnen en arresteerden de directeur wegens ‘militaire spionage’. Volgens de Turkse wetten riskeert hij een celstraf van 15 tot 20 jaar. 

De MPT76:

1534431_-_main.jpg

  • Loading...