Dit is de toestand bij de Turkse grensovergangen

Turks.nl Redactie
Total
597
Shares

De Turkse grensovergangen met Bulgarije en Griekenland zijn overvol. Europese Turken die de zomer doorbrachten in het moederland keren namelijk weer massaal terug.

Bij de grensovergang Kapıkule (Bulgarije), tevens de drukste grensovergang, is de file 7 kilometer geworden.

De files bij de grensovergangen Ipsala (Griekenland) telt 3,5 kilometer, Hamzabeyli (Bulgarije) telt 2,5 kilometer en er is 1,5 kilometer file bij de grensovergang Pazarkule (Griekenland).

Avrupaya açılan kapılarda dönüş trafiği sürüyor

De Turkse Rode Halve Maan (Türk Kızılay) geeft water en sandwiches aan wachtende Europese Turken. De gemeente Edirne heeft tijdelijke toiletten geplaatst.

Avrupaya açılan kapılarda dönüş trafiği sürüyor

De Turks-Nederlandse Buran Akbaba sprak met journalist Cihan Demirci van het staatspersbureau Anadolu Agency. Hij was maar twee weken in Turkije. ”Al is het twee weken, het is goed om in het moederland te zijn. We keren terug, maar we hebben geen heimwee. Zowel in België, Duitsland als in Nederland leven alle Turken allemaal in eenheid met elkaar.

We hebben de band met ons moederland nooit verbroken. We hebben ook op die manier gestemd. Jullie weten het, ons land gaat een moeilijke periode door. Wij staan absoluut altijd achter ons land”, zei de Turkse Nederlander.

De Turks-Duitse Murat Güdükoğlu was ontevreden over het vuilnis dat langs de wegen lag. ”Het is jammer om ons moederland te verlaten. Natuurlijk voelen we er ons beter bij als al dit vuilnis niet op straat wordt gegooid.

Al deze mensen komen uit Europa. Ze weten wat de regels zijn in Europa. De mensen daar letten hier heel erg goed op. Het is interessant om te zien dat wanneer ze naar Turkije komen, deze regels opeens niet meer gelden voor hen. Ik vind dat niet kunnen.”

  • Loading...