Dit is de verklaring van de Belg met de borstel

De borstel die de Turkse international Emre onder zijn neus geduwd kreeg was reden voor een rel onder Turkse social media gebruikers.

Na een schandalige ontvangst op het luchthaven van Reykjavik, waarbij alle internationals uitgebreid werden doorzocht, kreeg de Turkse captain tijdens een interview nog een borstel onder zijn neus geduwd. De beelden verspreidden zich snel en men vond het diep respectloos.

De gebeurtenis verenigde alle Turken op het internet en er begon een zoektocht naar de ‘dader’. Eerst werd gedacht dat het zou gaan om een IJsland-fan. Het blijkt nu te gaan om Corentin Siamang, een Belgische toerist die er toevallig aanwezig was. Hij komt nu met een verklaring op Facebook, meldt nieuwsblad.be. “Tijdens het wachten op mijn terugvlucht, merk ik dat de Turkse nationale voetbalploeg net geland is. Ik doe me voor als journalist met een ‘echte’ microfoon. Het lukt en ik loop zo voorbij het veiligheidspersoneel.”

Het moest een grap zijn, maar Turken konden er niet echt om lachen. “Plots ben ik het hoofditem op CNN Turkije en sta ik met mijn hoofd op de voorpagina van hun belangrijkste sportblad, zelfs de Turkse buitenlandminister tweet er over.” vertelt hij verder.

“Weet wel dat ik echt niets te maken had met de drie uur vertraging die de ploeg heeft opgelopen. Laat ons wel kalm blijven. Ik heb het louter als grapje bedoeld en ik wou er zeker niemand mee kwetsen. Er is trouwens geen wet die me verbiedt iemand met een afwasborstel te benaderen. Ik heb hem ook gewoon de vraag gesteld ‘hoe hij zich voelde na die grootse zege tegen Frankrijk.”

Doodsbedreigingen?

Volgens Belgische media zou de man doodsbedreigingen hebben ontvangen. Dat is opvallend, omdat de actie op social media juist zorgde voor talloze grappige reacties en memes. Zelfs de bekendste restaurantrecensent tweette erover. “Als we IJsland gaan bekritiseren, kunnen we beginnen met hun vreselijke keuken,” zegt hij:

‘Zo wachten we met zijn allen op de wedstrijd’:

‘Yanakson, ga jij even aan de kant’: