Dit is waarom Turkse militairen grof geweld gebruiken in Silopi

In meerdere steden in het zuidoosten van Turkije is een uitgaansverbod. Bij hevige vechten tussen terroristen en de Turkse strijdkrachten zijn minstens 110 PKK’ers gedood. Beelden die zijn gemaakt door PKK’ers tonen hoe terroristen de Turkse veiligheidsdiensten aanvallen vanuit huizen en scholen.
Turks.nl Redactie

Sinds het opheffen van de wapenstilstand door de PKK in juni, zijn tientallen politieagenten, militairen en burgers het slachtoffer geworden van terreuraanslagen. De separatistische terreurorganisatie had aangekondigd om in enkele steden een gewapend verzet te starten om zo een ‘onafhankelijkheid’ uit te roepen. Er volgde een golf van geweld tegen politiebureau’s, scholen en andere overheidsgebouwen. Daarop werden er antiterreureenheden geplaatst in onder andere de steden Sur en Silvan in de provincie Diyarbakir.

Beelden die zijn gemaakt door PKK’ers geven een goed beeld van hoe het er aan toe gaat en hoe Turkse politieagenten en militairen worden aangevallen met zware wapens. De beelden ondersteunen het verhaal dat Turkije niet vecht tegen Koerden, maar tegen terroristen:

  • Loading...