Dit weten we tot nu toe over de opgepakte nachtclub-schutter

Door | Algemeen

De dader van de aanslag op een nachtclub in Istanbul is na een klopjacht van 17 dagen opgepakt. Hij is verantwoordelijk voor 39 doden en 65 gewonden.

Het gaat om Abdulkadir Masharipov die de naam Ebu Muhammed El Horasani gebruikte sinds hij actief is voor de IS.

Operaties

NTV meldt dat Masharipov bij vier operaties door de Turkse politie op het nippertje kon ontsnappen. Ruim twee duizend speciaal getrainde politieagenten waren constant op zoek naar de terrorist.

Nadat de politie erachter kwam dat hij zich bevindt in het huis van een andere vermoedelijke IS-terrorist, werd de woning drie dagen lang in de gaten gehouden. Vannacht werd hij om 23:40 aangehouden door de politie.

Ebu Muhammed

De eigenaar van het huis

Naast de schutter werden vier anderen aangehouden. Het gaat om de eigenaar van de woning en drie vrouwen, waarvan één uit Senegal en één uit Somalië.

gujwklywf0iziff6aun-_q

Bij huiszoekingen werden naast wapens ook twee drones gevonden. Mogelijk zijn de drones gebruikt om de nachtclub voor de aanslag te verkennen. Verder werd maar liefst 197 duizend dollar gevonden in het huis.

Professioneel

Masharipov was volgens Turkse media getraind voor de terreuraanslag. Naast het Oezbeeks, spreekt hij Russisch, Arabisch, Turks en zelfs Chinees. Hij migreerde begin 2016 naar Turkije. Na een kort verblijf in de stad Konya, verhuisde hij naar Istanbul. Hij heeft toegegeven dat hij de aanslag heeft gepleegd.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...