Dit zijn de PKK-aanhangers die de Aya Sofyamoskee in Dodrecht aanvielen

De politie geeft foto’s vrij van aanhangers van de terreurorganisatie PKK die vernielingen hebben aangebracht in de Aya Sofyamoskee aan de Merwedestraat in Dordrecht.
Turks.nl Redactie

Eerder werden al drie mannen en een vrouw aangehouden. De politie is nog op zoek naar drie mannen. Daar zijn foto’s van gepubliceerd.

Op 23 juni werden er zware vernielingen verricht in de Aya Sofyamoskee. Aanleiding was een ruzie om een vlag bij een Koerdische familie. Het ging namelijk om de vlag van de terreurorganisatie PKK, dat ook door Nederland wordt erkend als terroristisch. Aanhangers van de PKK dachten wraak te kunnen nemen door de moskee aan te vallen. Er vielen twee gewonden.

De politie wil graag de identiteit van de mannen op de foto weten. Herken jij ze? Neem dan s.v.p. contact op met de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 of bel anoniem met M. 0800-7000. Neem ook contact op met de politie als u meer informatie heeft over degenen die verantwoordelijk zijn voor het plegen van de vernieling bij het Dordtse gezin. Ook daarnaar doet de politie onderzoek.

moskee-merwedestraat-v7-1.jpgmoskee-merwedestraat-v7-2.jpgmoskee-merwedestraat-v2.jpgmoskee-merwedestraat-v6-1.jpgmoskee-merwedestraat-v6-2.jpg