Dit zijn ze: De helden van de Turkish Airlines-commercial

‘Wanneer je droomt..’ luidde de nieuwste commercial van Turkish Airlines, waar kinderen uit een klein dorpje dromen dat er ooit een vliegtuig landt in de buurt. 
Turks.nl Redactie

De opnames vonden plaats in een dorpje in Antalya, en niet in het oosten van Turkije, waar het verhaal van de commercial zich eigenlijk afspeelt. 

Het oosten van Turkije is minder ontwikkeld dan in het westen. De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in het gebied. Zelfs in Hakkari, een provincie dat grenst met Irak en Iran, is een vliegveld gebouwd. 

aa picture 20140425 2159914 high

De helden van de commercial doen er alles voor om een vlietuig te laten landen bij hun in de buurt. Ze bouwen zelfs een eigen vliegveld met een verkeerstoren en zelfs een verlichte landingsbaan. Uiteindelijk komen zij er achter dat het helemaal niet nodig was: Achter een heuveltje was er al een vliegveld gebouwd.

De commercial: 

 

aa picture 20140428 2187391 high

De kinderen stapten voor het eerst in een vliegtuig tijdens de opnames. Dat liet een grote indruk achter bij de 10-jarige Elvan Büyükgursak: Zij droomt ervan om ooit te vliegen naar Parijs. Wanneer zij is afgestudeerd, wil ze lerares worden.

De helden van de commercial zijn kinderen van gezinnen die leven van veeteelt. Na schooltijd helpen zij hun ouders een handje. 

aa picture 20140428 2187399 high

Het duurde anderhalf week voordat de opnames waren afgerond. “Voor het eerst acteerde ik voor de camera’s, ik was erg zenuwachtig” vertelt Elvan. Eerder had ze alleen geacteerd tijdens toneelstukjes op school. Zij wordt nu ‘artiest’ genoemd door haar leeftijdsgenoten in het dorp en door klasgenoten. Ze heeft zelfs handtekeningen uitgedeeld. Haar leerkrachten wilden allemaal op de foto met haar. Ze is een ware lokale celebrity. In de zomervakantie mag Elvan weer acteren in een nieuwe commercial. 

aa picture 20140428 2187396 high

De 9-jarige Kerim (in de kruiwagen) is een ander held van de commercial. Na de opnames wist hij het zeker: Hij wil piloot worden, net zoals de 10-jarige Nihat (achter Kerim). Beiden stapten voor het eerst in een vliegtuig tijdens de opnames. Kerim had wel meer moeite dan de andere sterren: “Wij konden gelijk beginnen, terwijl Kerim telkens eerst moest oefenen” vertelt Elvan.

Anadolu Agency / Turks.nl