Diyanet: Conflicten Islamitische landen eigen schuld

Door | Algemeen

“Islamitische gemeenschappen worden zwaar op de proef gesteld en kampen met sociale, economische en bestuurlijke problemen.” Vindt Ozafsar. De reden hiervoor is dat moslims geen voorzorgmaatregelen treffen en geen verantwoordelijkheid nemen.

“De islamitische wereld betaalt de prijs voor zijn achterstand op sociaal, economisch, bestuurlijk en wetenschappelijk terrein”, zei hij volgens de Turkse krant Hürriyet. “We bevinden ons mentaal gezien in het verleden maar leven onder de druk van mondiale systemen.”

Özafsar voegde daaraan toe dat invoering van democratie en het beschermen van de meningsvrijheid “cruciale dilemma’s” vormen voor de moslimwereld. “Religieus onderwijs en godsdienstvrijheid zijn niet geüpdatet.” Andere beschavingen spelen weliswaar een rol in de problemen van de islamitische cultuur, “maar historisch gezien is het normaal dat naties elkaar beconcurreren”.

Het iz volgens Ozafsar niet eerlijk om altijd maar anderen te beschuldigen en eigen fouten te negeren: “Als we vandaag de dag de gebeurtenissen in onze regio bezien, moeten we concluderen dat ze voortkomen uit onze eigen dynamiek.”

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...