Diyanet waarschuwt tegen imam Cübbeli

Door | Algemeen

Volgens het Turkse presidium voor Religieuze Zaken (Diyanet) gebruikt de populaire imam Ahmet Mahmut Ünlü onbetrouwbare bronnen tijdens het geven van Islamitische preken.

De uitspraak van Diyanet komt als antwoord op een vraag van een parlementslid n.a.v. uitspraken van de imam, bekend als ‘Cübbeli’, over schaken. Volgens de imam zou schaken een ergere zonde zijn dan gokken en zou het volgen van een schaakwedstrijd, gelijk zijn aan het eten van varkensvlees. “Schakers zijn vervloekte mensen,” waren zijn woorden.

Cübbeli baseerde zij uitspraak op een hadith die hij voorlas uit een boek. Volgens Diyanet’s Hoge Raad van Religieuze Zaken is het verzonnen. “De uitspraak over dat schakers vervloekt zijn, is geen hadith maar een verzinsel. Ons profeet heeft schaken niet verboden. Zolang er niet wordt gegokt, het gebed niet wordt nagelaten, en zolang er niet te veel tijd wordt verspild, is er volgens de Islam geen bezwaar tegen het schaken” staat er in de statement van Diyanet. Volgens Diyanet is schaken juist nuttig, zolang andere verplichtingen van de Islam niet worden vergeten.

De uitspraken van Cübbeli over schaken:

https://www.youtube.com/watch?v=8WR0pTv-ZDQ

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...