Dode en gewonden bij gewapende aanval op leerlingen in Istanbul

Turks.nl Redactie

In Istanbul heeft een man geschoten met een jachtgeweer op leerlingen. Daarbij kwam een leerlinge om, twee andere leerlingen raakten gewond. De aanvaller werd gepakt toen hij in een school zelfmoord probeerde te plegen. Dat melden Turkse media.

De aanval vond plaats om 16:00 uur plaatselijke tijd. Nabij het treinstation in Pendik werd het vuur geopend op 3 leerlingen, waarvan één meisje.

Helin P. kwam om, haar vrienden C.Y. en D.M. raakten gewond. De aanvaller, Mustafa Yetgin (21), vluchtte van de politie, maar werd op een kilometer afstand gevonden in een school. Hij had zich daar verstopt en probeerde zelfmoord te plegen door zijn polsen door te snijden.

Een ooggetuige vertelt wat er gebeurde: ”Ik liep hier langs met mijn vrienden. Een man liep scheldend langs. Al schreeuwend kwam hij tot aan de brug. Van daar ging hij naar school. Ik zou ook naar school gaan. De aanvaller zei tegen iemand in een auto ‘Hoe kun je uitgaan met mijn ex?’.  De jongen zei: ‘Wacht, wacht’, maar werd op dat moment neergeschoten. Op dat moment hield het meisje haar handen voor haar ogen. Hij schoot ook op dat meisje en de andere in de auto.”

Helin P. werd naar het mortuarium overgebracht. Over de toestand van de gewonden is vooralsnog niets bekend. Volgens Turkse media was Mustafa Yetgin verliefd op Helin P. en werd depressief nadat ze het uitmaakte.

Het slachtoffer Helin P.