Dode en gewonden bij gewelddadige demonstratie in Okmeydanı/Istanbul

Door | Algemeen

Dat melden Turkse media.

Okmeydani staat bekend om zijn extreemlinkse inwoners en demonstraties die vaak uit de hand lopen. Donderdag werden politieagenten aangevallen met molotov-cocktails, waardoor een politieauto brand vatte. Twee agenten raakten daarbij gewond.

Na de aanval greep de politie in door in de lucht te schieten. Kort daarna verschenen op social media beelden van een man die door het hoofd is geraakt. Turkse twitteraars gaven massaal de politie de schuld. De man, genaamd Ugur Kurt werd vervoerd naar het ziekenhuis. Vanavond werd bekendgemaakt dat de man zijn verwondingen niet heeft overleefd. Hij had mogelijk niets te maken met de demonstratie.

Na de dood van Kurt zijn de demonstraties verder uit de hand gelopen. Bij een explosief dat is gebruikt door de demonstranten zijn negen mensen gewond geraakt, waarvan zeven politieagenten en twee burgers.

Onderzoek
Vicepremier Bulent Arinc heeft gemeld dat er onderzoek is gestart naar de dood van Ugur Kurt. Na ballistische onderzoek moet blijken of de kogel afkomstig is van de politie. 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...