Dode door explosie tijdens demonstraties Okmeydanı

Bij een fragmentatiebom dat is gebruikt door demonstranten in de wijk Okmeydani (Istanbul) is één persoon om het leven gekomen. Zeven agenten en een burger raakten gewond.
Turks.nl Redactie

De nog ongeïdentificeerde persoon werd op zijn gezicht geraakt door onderdelen van het explosief. Het is de tweede dode sinds de demonstraties die donderdag begonnen.

Donderdag kwam een man in Okmeydani om het leven toen hij door het hoofd werd geraakt door een kogel. Hij had mogelijk niets te maken met de demonstratie. De demonstranten geven de politieagenten de schuld, die de lucht in schoten nadat een politieauto brand vatte door molotov-cocktails. Twee politieagenten raakten toen gewond. De wapens van 20 politieagenten zijn inbeslaggenomen voor ballistisch onderzoek. Uit deze onderzoek moet blijken of de kogel afkomstig is van een politiewapen.

Okmeydani staat bekend om gewelddadige demonstraties door extreemlinkse groepen. Daarbij worden vaak vlaggen en spandoeken gedragen van de terreurorganisatie DHKP-c en andere beruchte extreemlinkse organisaties.

  • Loading...