Doden bij ongelukken door Turkse vakantiegangers uit Europa

Bij ongelukken waar Turken uit Europa bij betrokken zijn, zijn meerdere doden en gewonden gevallen.
Turks.nl Redactie

Zij waren voornamelijk op de terugweg van een autovakantie in Turkije.

Bolu

In de Turkse stad Bolu is een busje met Duitse Turken verongelukt. Daarbij zijn İbrahim Çakar (3) en Nurha Çakar (18) om het leven gekomen. Zeven andere gezinsleden raakten gewond. Op foto’s is te zien dat vader Ömer Çakar rouwt bij het lichaam van zijn 3-jarige zoontje.

aa picture 20140807 2982315 web

Yozgat
Bij een zwaar ongeluk in Yozgat (Çayıralan/Yerköy) kwamen drie Turken uit Duitsland om het leven, waaronder een zwangere vrouw.  Zeven anderen raakten gewond. Het gaat om de zwangere Yildiz Munch, Davut Gurler (25) en Havva Gurler (21). De andere familieleden zijn zwaargewond vervoerd naar het ziekenhuis.

yozgat ongeluk

Erzurum
Bij een ongeluk in Köpruköy (provincie Erzurum) is Ali Çiftçi uit Oostenrijk om het leven gekomen. Vijf mensen raakten gewond.

Isparta
Een ander zware ongeluk gebeurde in Isparta. Daar kwamen zes mensen om. Vier van hen waren van dezelfde familie en kwamen uit Duitland voor vakantie naar Turkije. Fadime (43), Tolga (15), Betul (11) van de familie Demiralay kwamen samen met  Celal Demirtaş & Ethem Ali Kuzucuk om het leven.

Samsun
In Samsun was een Turkse gezin uit Duitsland betrokken bij een ongeluk. Daarbij raakten Nuri Aygün (42), Pakize Aygün (42), Ufuk Aygün (20), Gökhan Aygün (23) en Efe Aygün (2) gewond. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Gaziantep
De Turks-Nederlandse Yunus Altıntaş raakte gewond bij een ongeluk in Gaziantep. Het ongeluk werd veroorzaakt door een ander bestuurder die wilde keren waar dat verboden was.