Drie vrouwen vermoord in Turkije op Dag van de Vrouwenrechten

Turkije viert jaarlijks op 5 december de Dag van de Vrouwenrechten. Daarmee vieren de Turken dat vrouwen stemrecht kregen in 1934.

Desondanks was deze dag geen uitzondering op het vrouwengeweld in het land. Door heel Turkije zijn alleen vandaag al drie vrouwen vermoord.

Loading...

Antalya

In het district Muratlı is de 19-jarige Ayşe Öztürk, die onderweg was naar werk, neergeschoten. Ze werd geraakt in haar hoofd en overleed ter plekke. De reden voor de moord is vooralsnog onbekend.

Tekirdağ

In Kepez, Antalya, vluchtte de 27-jarige Sultan Uluışık naar haar moeder, na meerdere malen mishandeld te zijn door haar echtgenoot. Ze wilde scheiden en startte een echtscheidingsprocedure. Sedat Uluışık wilde zijn vrouw overtuigen om af te zien van de echtscheiding en ging naar haar toe.

Uluışık stak zijn echtgenote en een andere 60-jarige persoon neer. De gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Sultan Uluışık, moeder van twee kinderen, overleefde het niet. De toestand van de andere gewonde is kritiek. De man belde de politie en bekende de moord.

Amasya

in het district Suluova in Amasya ging Ferhat Zengin, een marktverkoper naar zijn echtgenote toe. Hij leefde al een tijdje apart van zijn echtgenote Ayşe Zengin (41). Ferhat wilde vrede maken, maar er ontstond een ruzie. De man stak de vrouw neer. De vrouw overleed ter plekke.

  • Loading...