Duizenden Turken melden zich aan voor commando-opleiding

Door | Algemeen

Het is voor het eerst dat er een publieke sollicitatieprocedure plaatsvindt om nieuw mankracht toe te trekken bij het leger. In slechts vier dagen kwamen er exact 7.929 aanmeldingen binnen bij de strijdkrachten.

Het ministerie van defensie publiceerde een vacature om de Turkish Special Forces (Red Barets / Bordo Bereliler) te versterken. In totaal zoekt het ministerie 400 mensen die getraind zullen worden tot officier en onderofficier binnen de Red Barets.

In zeer korte tijd kwamen er bijna achtduizend aanmeldingen binnen. Zo’n 3 duizend daarvan waren voor een baan als officier en 5 duizend als onderofficier. Een sollicitant als officier moet minstens een bachelor degree hebben behaald terwijl voor een onderofficier een associate degree voldoende is. Ook moeten zij geslaagd zijn voor de algemene ambtenaarsexamen.

Mogelijk hebben de massale aanmeldingen deels te maken met de strijd van Turkije tegen terrorisme. Ruim een jaar geleden begon de PKK na een wapenstilstand weer met aanvallen op Turkse burgers en militairen. Verder strijdt Turkije in Syrië tegen de IS en de YPG.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...