Eerste dorp ingenomen door Turkse grondtroepen

Door | Algemeen

Het door Turkije gesteunde Vrije Syrische Leger heeft her eerste dorp in de grensregio Afrin ingenomen.

Turkse grondtroepen staken vanochtend om 11.05 uur plaatselijke tijd de grens over naar Noord-Syrië.

De militaire operatie begon gisteren om 17.00 uur plaatselijke tijd met luchtbombardementen van Turkse jets. Tot nu toe zijn 153 doelen van YPG/PKK bestookt.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Syrië, genaamd operatie ‘Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan is om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Volgens de Turkse president Erdoğan is Manbij, dat ook onder controle staat van YPG, het volgende doel.

Het Turkse leger heeft aangegeven dat de operatie rechtmatig is op grond van het door de VN erkende recht op zelfverdediging.

Operatie Eufraat Schild

In de nacht van 23 op 24 augustus 2016 viel het Turkse leger Noord-Syrië binnen om een groot grensgebied te bevrijden van de terroristische organisaties IS en YPG.

Na 7 maanden vechten wist Turkije de controle te krijgen over twee duizend vierkante kilometer met 243 nederzettingen. Grote steden als Al-Bab, Jarablus en Dabiq werden overgedragen aan het Vrije Syrische Leger.

Met de operatie werd het grensgebied met IS-territorium weggevaagd. 71 Turkse soldaten sneuvelden tijdens de operatie, nog eens meer dan 500 Syrische rebellen kwamen om. Bijna 500 terroristen werden gedood.

 

 

 

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...