Eerste foto’s uit stadscentrum Afrin

Turks.nl Redactie

In de nacht van zaterdag op zondag trokken het Turkse leger en het Vrije Syrische Leger vrijwel zonder tegenstand het stadscentrum van Afrin binnen. Om 8.30 uur plaatselijke tijd werd de overname bekendgemaakt.

YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK, die het district jarenlang bezette nadat het Syrische leger er vertrekte, vluchtte de afgelopen dagen naar het oosten. Het stadscentrum is onbeschadigd.

Türk Askeri, Afrin Şehir Merkezi’nde zafer pozu verdi. O anları 4 adet yerli mühimmat takılı Milli Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı görüntüledi.

Türk Askeri, Afrin Şehir Merkezi’nde zafer pozu verdi. O anları 4 adet yerli mühimmat takılı Milli Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı görüntüledi.http://www.trthaber.com/haber/gundem/afrinde-mehmetcikten-zafer-pozu-355853.html

Posted by TRT Haber on Sunday, March 18, 2018

Op enkele dorpen na is het district volledig in handen van het Turkse leger en milities van het Vrije Syrische Leger. De militaire operatie om Afrin te bevrijden begon op 20 januari en werd ‘Operatie Olijftak’ genoemd. Op de 58e dag ziet Afrin er als volgt uit:

Na de overname zijn de eerste foto’s uit het stadscentrum vrijgegeven. Turkse tanks rijden rondjes in het centrum.

De Turkse Strijdkrachten melden dat 46 Turkse militairen zijn gesneuveld in de militaire operatie. 225 militairen raakten gewond. Er zouden tot nu toe 3.603 YPG-terroristen zijn uitgeschakeld.

Militairen hesen de Turkse vlag op het zogenaamde overheidsgebouw van YPG. Op het balkon hingen de Turkse vlag en de vlag van de Syrische rebellen gezamenlijk.

De overname werd toegewijd aan gesneuvelde Turkse militairen. 18 maart is een belangrijke dag in Turkije; de zege in Galipolli in 1915 wordt gevierd, maar de honderdduizende gesneuvelde militairen worden ook herdacht.

Veiligheidsdiensten doorzoeken alle gebouwen voor explosieven.

Het Turkse leger wordt met gejuich ontvangen door de lokale bevolking.