Enes Kanter verstoten door familie: Verandert achternaam in ‘Gülen’

Door | Algemeen

Mehmet Kanter, de vader van Enes, zegt tegen de Turkse media zich te schamen voor zo’n zoon. “Ik bied mijn excuses aan bij het volk en bij de president omdat ik zo’n zoon heb,” zegt hij tegen dagblad Sabah.

Kanter staat langer bekend om zijn banden met de terroristische Gülenbeweging. Terwijl veel Gülenisten ervoor hebben gekozen om afstand te doen van de beweging toen ze na de couppoging zagen dat het ging om een gewapende terreurorganisatie, kozen namen als Enes Kanter en Hakan Sukur ervoor om Gülen trouw te blijven. Vader Mehmet waarschuwde zijn zoon dat hij hem zal verstoten als hij Gülen blijft volgen. En dat deed hij ook.

Achternaam
Nadat bekend werd dat Kanter is verstoten door zijn familie, plaatste hij een verklaring op twitter. Meest opvallend is zijn naam onder de verklaring, waaruit blijkt dat hij zijn achternaam heeft vervangen door ‘Gülen’. “Fethullah Gülen is vanaf heden mijn familie”, beweert Kanter. Hij zegt dat hij gerust naar hel gaat voor zijn imam. “Mijn liefde voor Gülen is groter dan mijn liefde voor mijn familie. Voor een paar ongelovigen zal ik Hizmet niet verlaten”, zegt hij over zijn gezin. Zijn verklaring:

Schermafbeelding_2016-08-09_om_12.12.16.png

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...