“Erdoğan betreurt neerschieten Russisch toestel in brief”

Door | Algemeen

Turkije heeft nog niet gereageerd op het bericht. Volgens de Kremlin heeft de Turkse president Erdogan een brief gestuurd naar Vladimir Poetin waarin hij de dood van de Russische piloot bij de Turks-Syrische grens ‘betreurt’. De president zou ook excuses hebben geboden, wat een eis was van Rusland om de banden te herstellen.

Erdogan zou in zijn brief Rusland hebben benoemd als ‘een vriend en een strategisch partner van Ankara’. Verder zou Turkije nooit de intentie hebben gehad om een Russisch toestel uit de lucht te schieten. “Erdogan betuigt zijn diepe spijt voor de gang van zaken en zegt alles te willen doen voor het herstellen van bilaterale banden en ook voor een gezamenlijk optreden tegen regionale problemen”, staat letterlijk in de verklaring. Een toevoeging aan de brief van Erdogan is dat de doder van de piloot, een Turkmeense strijder, wordt berecht in Turkije.

Bevestigd
De Turkse autoriteiten bevestigen dat Turkije een brief heeft gestuurd naar Poetin. “Ik deel de pijn van de nabestaanden en bied mijn condoleances en mijn excuses aan,” is de inhoud volgens de Turkse staatspersbureau.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...