Erdogan bezoekt door aanslag getroffen Reyhanli

De Turkse premier Erdogan bracht zaterdag een bezoek aan de grensstad Reyhanli, waar op 11 mei 51 mensen om het leven kwamen door een dubbele bomaanslag.
Turks.nl Redactie

Erdogan hield een toespraak aan een massa mensen die waren afgekomen op het bezoek van de premier. Ook waren de ministers van Gezin, Binnenlandse Zaken en Gezondheid aanwezig.

Reyhanli is bekend als één van de belangrijkste poorten voor Syriërs die vluchten van het geweld in hun land. Op dit moment wonen er 25 duizend Syriërs.

Turkije houdt het Assad-regime verantwoordelijk voor de aanslagen. Experts zien het als een wraakactie van Assad omdat Turkije de kant heeft gekozen van de opstandelingen. Echter ontkent Assad dit.

“De Syriërs zullen terugkeren naar hun huizen wanneer het dictatorschap ten einde komt, en er vrede is gesticht. Inwoners van Reyhanli zullen ze met open armen ontvangen. We houden van de geschapen omwille van de Schepper. We houden van Turken, Koerden, Arabieren, Alevieten, Soennieten, iedereen, in de naam van God” zei Erdogan tijdens zijn toespraak.

Als slot uitte Erdogan zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers van de bomaanslag, en wenste de gewonden veel beterchap. Later in de dag komt Erdogan bijeen met de families van de slachtoffers.

© Turks.nl