Erdoğan bezoekt Duitsland

Erdoğan is sinds dinsdagavond in Duitsland voor een staatsbezoek.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Hij begon zijn bezoek met het openen van een nieuwe ambassadegebouw in Berlijn.

Integratie
Erdogan zei tijdens zijn toespraak dat Turken in Europa zo veel mogelijk moeten integreren, en alleen op deze manier succesvol kunnen zijn in het land waar ze wonen. Ook gaf hij Mesut Özil als goede voorbeeld van integratie.

Terrorisme
“Europese landen werken niet genoeg samen met ons om terrorisme te bestrijden. Terwijl er bewijzen zijn dat de PKK financieel wordt gesteund uit Duitsland, wordt hiertegen niks gedaan” zei Erdogan voordat hij vertrok naar Duitsland. Ook eist Turkije uitlevering van PKK-kopstukken, en heeft dit besproken met Merkel.

Racisme
Een ander belangrijk gespreksonderwerp is het racisme. Erdoğan: “Wij willen dat de dönermoorden volledig worden opgehelderd en stappen worden gezet om racisme te voorkomen”.

Onderhandelingen EU
Turkije zal vastberaden verdergaan met het toetredingsproces, en zal gaan voor volledige lidmaatschap en niet voor een ‘geprivilegieerd partnerschap’ verklaart Erdoğan. Merkel zei tijdens de persverklaring na haar gesprek met de Turkse Premier dat de onderhandelingen ‘met volledige eerlijkheid’ verdergaan.

Cyprus
Volgens Erdoğan was het een grote fout van de Europese Unie om Cyprus toe te laten treden tot de EU: “We kunnen niet spreken van een Cyprus als land, dus is een toetreding ook onmogelijk. Er is een bufferzone dat door het eiland gaat, er is een Noord-Cyprus en een Zuid-Cyprus.” zei hij tijdens de persverklaring. Ook doelde Erdoğan er op dat ook Merkel had toegegeven dat de toetreding van Cyprus een fout was.

© Turks.nl

  • Loading...