Erdoğan geeft gevluchte pianist een nieuwe kans

Door | Algemeen

Tambi Asaad wordt door kenners een jong talent genoemd. Naar verluidt heeft Erdoğan de jonge pianist persoonlijk gebeld en het goede nieuws gegeven.

De pianist Asaad tegenwoordigt Turkije op de Internationale Piano Competitie in Rusland. De competitie vindt plaats van 10 tot en met 14 december 2014.

Van docent Frans naar bouwvakker
Behçet Mustafa, eveneens een vluchteling uit Syrië, heeft minder geluk dan Tambi. Behçet is anderhalf jaar geleden samen met zijn gezin gevlucht en heeft zich gevestigd in de plaats Midyat (provincie Mardin). 

In een interview met Anadolu Agency geeft Behçet aan dat hij graag de Turkse nationaliteit wil. Zijn ouders zijn Turks, maar hijzelf is in Syrïë ter wereld gekomen nadat zijn ouders naar Kamışlı waren verhuisd.

suriye amele-jpg20141209142754

Door de oorlog in Syrië voelde hij zich genoodzaakt te vluchten naar Turkije. Verder geeft hij aan dat hij In Syrië docent Frans was. In Turkije verricht hij ongeschoold werk op een bouwplaats om voor brood op de plank te zorgen. “Ik heb geen geschikt werk kunnen vinden,” geeft hij aan. “Net als mijn familieleden wil ik zo snel mogelijk de Turkse nationaliteit bemachtigen.” Hij is op een bouwplaats gaan werken omdat “hij niet afhankelijk wilde zijn van anderen”.

Behçet Mustafa prijst de gastvrijheid van Turkije. Volgens hem leven zij onder betere omstandigheden dan de vluchtelingen die in andere landen zijn opgevangen. “Op de vluchtelingenkampen in die landen is er nauwelijks te eten, duiken besmettelijke ziekten de kop op. “

Turks.nl / Halim Gökduman

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...