Erdoğan: ‘Israël vormt nucleaire dreiging’

Erdoğan haalt weer uit naar Israel; dit keer bij zijn bezoek aan Zuid-Afrika. Volgens de Turkse premier is Israël een bedreiging voor het gebied, omdat het in bezit is van kernwapens. 
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Tijdens een toespraak van de premier zei een Israëlische ambassadeur dat de tunnels in de Gazastrook worden gebruik voor wapentransport. “Door deze tunnels passen geen kernwapens, fosforbommen, tanks of artillerie waar Israël de Palestijnen, en zelfs VN-bezittingen mee bombardeert” antwoordde Erdoğan.

Erdoğan: “Iran wordt als bedreiging gezien wegens kernwapens, maar tegen Israël wordt niks gezegd, dit is niet rechtvaardig. Ik zie Israël als een bedreiging voor het gebied omdat het land kernwapens heeft”.

De banden tussen Turkije en Israël zijn verslechterd toen negen Turkse activisten om het leven kwamen bij een actie van Israëlische commando’s op een hulpschip onderweg naar Palestina. Turkije eist excuses en een schadevergoeding, echter zegt Israël dat het ging om zelfverdediging en weigert de Turkse eisen.

© Turks.nl

  • Loading...