Erdoğan op de thee bij Turks-Nederlands gezin

President Erdoğan is na een toespraak op een bijeenkomst in Karaman op de thee gegaan bij een gezin uit Nederland.

Erdoğan was in Karaman voor de opening van het Aktekke 15 juli-plein. Het Turks-Nederlands gezin opende een spandoek vanuit hun huis in Karaman: ‘Reisimiz (onze leider, red.) zegt u Ja! tegen onze thee-uitnodiging?’.

Bovenaan de tekst stond ‘Gurbetçi Ailesi’. Turkse families die decennia terug migreerden naar het buitenland, vooral Europa, worden in Turkije ‘Gurbetçi’ genoemd, wat letterlijk neerkomt op iemand die in het buitenland leeft.

De Turkse president ging in op de uitnodiging. De familie Boğazaç vertelde te leven in Nederland, maar in Karaman te zijn voor de knie-operatie van hun zoon Halit. Ze wisten naar eigen zeggen niet van zijn bezoek aan de stad.

“Afgelopen vrijdag kwamen zijn beveiligers langs de huizen rondom het plein om te kijken wie er wonen. Zo werd ik ervan op de hoogte gebracht. Omdat wij erg veel houden van onze president, wilden we hem uitnodigen voor om samen thee te drinken. We wisten dat de president mensen niet teleurstelt en interesse toont in hun problemen. Hij accepteerde onze uitnodiging, daar zijn we trots op. We houden van hem. Turkse buitenlanders zijn ook trots”, liet de familie weten.

Erdoğan had een gesprek met Halit Bozağaç. De president vroeg hem of hij tevreden was met zijn presidentschap en of hij klachten had. “2-3 personen hadden een werkprobleem. Hij heeft een afspraak gepland met hen”, zei de Turkse Nederlander.