Erdoğan over omgekomen militair: ‘Moest hij maar een andere baan kiezen’

“Moest je broer maar een andere baan kiezen.” dat zijn de woorden van president Erdogan tegen de zus van een omgekomen militair.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

De bewering komt van de schoonmoeder van sergeant Hakan Aktürk, die omkwam bij een aanslag met een bermbom in het oosten van Turkije. Erdogan belde de nabestaanden van Aktürk om zijn condoléances aan te bieden, maar kreeg een felle reactie terug.

Aktürk’s zusje nam de telefoon op. “Je zult ons pas begrijpen als Bilal gewikkeld in een vlag thuis zou komen” waren haar eerste woorden. “Moeten onze kinderen en onze broers de prijs betalen dat jij stemmen hebt verloren?” voegde ze eraan toe. “Dan moest je broer maar een andere baan kiezen”, reageerde Erdogan volgens Aktürk’s nabestaanden.

De schoonmoeder van de omgekomen militair zegt dat ook zijn eigen zoon actief is als sergeant voor de Turkse strijdkrachten. “Hij zal vandaag stoppen. Ik wil niet nog een zoon kwijtraken”, zegt ze in een interview. “Als er oorlog was, had ik ook meegevochten. Net als Turkse vrouwen in Çanakkale. Maar er is geen oorlog. Waarom moeten onze kinderen doodgaan zodat zij hun zetels behouden?”

De beelden:

  • Loading...