Erdoğan uit kritiek op organisatie achter Mavi Marmara

Door | Algemeen

Bülent Yildirim, de voorzitter van de  Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) uitte zijn onvrede over het feit dat de banden tussen Turkije en Israël aan het herstellen zijn. De IHH is de organisatie achter hulpschip Mavi Marmara, dat onderweg naar Gaza werd bestormd door Israëlische militairen. Daarbij kwamen negen activisten om het leven.

Tijdens een persbijeenkomst liet Yildirim beelden zien van een aanval van Israëlische militairen op de Al Aqsa Moskee en vond dat je niet moet spreken met een land die dit toelaat. Hoor hier zijn uitspraken:

 

 

De Turkse president reageerde scherp op de woorden van Yildirim. “De feiten woorden verdraaid”, zegt hij. “Hebben jullie het mij gevraagd of jullie noodhulp moesten vervoeren naar Gaza? De overheid helpt Gaza en heeft het altijd al gedaan. Dit doen wij niet voor de show, maar doen dat binnen de internationale diplomatie.”

Verder zegt de president dat vrijdag een schip met 14 ton aan noodhulp zal worden gestuurd naar Gaza. De uitspraken van Erdogan:

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...