Erdoğan uit kritiek op organisatie achter Mavi Marmara

Tijdens een speech heeft Erdogan kritiek geuit op de organisatie achter hulpschip Mavi Marmara.
Turks.nl Redactie

Bülent Yildirim, de voorzitter van de  Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) uitte zijn onvrede over het feit dat de banden tussen Turkije en Israël aan het herstellen zijn. De IHH is de organisatie achter hulpschip Mavi Marmara, dat onderweg naar Gaza werd bestormd door Israëlische militairen. Daarbij kwamen negen activisten om het leven.

Tijdens een persbijeenkomst liet Yildirim beelden zien van een aanval van Israëlische militairen op de Al Aqsa Moskee en vond dat je niet moet spreken met een land die dit toelaat. Hoor hier zijn uitspraken:

Loading...

 

 

Loading...

De Turkse president reageerde scherp op de woorden van Yildirim. “De feiten woorden verdraaid”, zegt hij. “Hebben jullie het mij gevraagd of jullie noodhulp moesten vervoeren naar Gaza? De overheid helpt Gaza en heeft het altijd al gedaan. Dit doen wij niet voor de show, maar doen dat binnen de internationale diplomatie.”

Verder zegt de president dat vrijdag een schip met 14 ton aan noodhulp zal worden gestuurd naar Gaza. De uitspraken van Erdogan:

Loading...
  • Loading...