Erdoğan: Westen wil geen einde terrorisme

Terwijl de PKK door de EU is erkend als terreurorganisatie, zijn er landen die zich hier niet aan houden, en de PKK als het ware steunen.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Dat zei de Turkse premier Erdoğan tijdens een interview op de Turkse televisie.

“Veel westerse landen willen geen einde aan terrorisme. Vooral in Duitsland en Frankrijk zijn kopstukken van de PKK actief, en wordt hier niks tegen gedaan” voegt hij er aan toe.

Erdoğan heeft kritiek op de wijze hoe vooral Europese landen omgaan met terreuraanhangers. Hij zegt dat overheden het door de vingers zien dat er terreurpropaganda wordt gevoerd, en dat er miljoenen euro’s worden verzameld en verstuurd naar de PKK. “Zij zijn actief in deze landen als mensenhandelaars, drugssmokkelaars, maar toch wordt hier na vele waarschuwingen van ons niks aan gedaan” voegt hij er aan toe.

Het is al langer bekend dat de terreurorganisatie onder de titel ‘noodhulp voor armen’ geld verzamelt in west-europese landen. Echter is het bewezen dat miljoenen euro’s niet aankomen bij mensen die hulp nodig hebben, maar op de rekeningen van de terreurorganisatie zelf om wapens te financieren. Ook is de PKK volgens de Turkse politie Europa’s grootste drugskartel die het drugsverkeer beheert van het oosten naar Europese landen.

Nederland kent ook actieve pkk-organisaties. In 2011 moesten twee Koerdische verenigingen hun subsidies terugbetalen omdat zij volgens de AIVD banden zouden hebben met PKK.

© Turks.nl