Ex-vrouw eist 400 miljoen van bekende Turkse zakenman

De Turkse zakenman Mehmet Cengiz heeft het moeilijk met zijn vrouw die van hem wil scheiden.

Fatma Cengiz, die sinds 30 jaar getrouwd is met Mehmet Cengiz, heeft besloten te scheiden van zijn man. Cengiz is de eigenaar van Cengiz holding, één van de grootste bedrijven in Turkije die vooral verantwoordelijk is voor grote energie- en transportprojecten.

Fatma Cengiz beweert haar man betrapt te hebben op meerdere affaires. Hij zou zelfs een buitenechtelijk kind te hebben van een vrouw met de initialen Y.Y. Ook zou hij affaires hebben met andere vrouwen die hij zo nu en dan bezoekt met zijn privé-jet.

Verder kocht Mehmet Cengiz meerdere panden voor zijn minnares Y.Y. in Londen, Istanbul, Bozcaada en Düzce. Ook zou hij zijn vrouw psychisch hebben mishandeld, aldus de verklaring van haar advocaat.

400 miljoen

Al zijn affaires kunnen de rijke zakenman duur komen te staan. Zijn (bijna) ex-vrouw eist namelijk een schadevergoeding van 400 miljoen Turkse lira, omgerekend zo’n 60 miljoen euro. Ook eist ze een alimentatie van 750 duizend lira per maand. Haar maandelijkse lasten zouden namelijk zo’n 150 duizend dollar zijn. Verder wil ze een deel van het bedrijf van haar man.

De rechter moet nu bepalen of ze gelijk krijgt.