Facebook verbiedt beledigen Atatürk

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, komt met  nieuwe inhoud regulerende instellingen. Deze zullen vanaf heden respect tonen aan politieke en religieuze belangen. 
Buket Avcı

In zijn voorbeeld kaart Zuckerberg Atatürk aan, de oprichter van Republiek Turkije en de eerste president. Vanaf nu zullen berichtgevingen in negatieve connotatie over Atatürk, zonder te wachten op meldingen van ongepast gedrag, verwijdert worden van Facebook.

De nieuwe update is gerangschikt in 11 categorieën. Bestaande uit haat uitingen, geweldsbeelden, handtastelijk gedrag etc. 

In elke land liggen de grenzen van vrijemeningsuiting anders en Facebook houdt daar rekening mee met zijn nieuwe instellingen, aldus Zuckerberg.

In zijn voorbeelden heeft Zuckerberg Duitsland en Turkije gebruikt.

Zuckerberg, “ In Duitsland is de ontkenning van de Holocaust verboden en in Turkije is belediging van Atatürk uit den boze. “ 

Terwijl Zuckerberg de cijfers van ongepaste posts bekendmaakte, benadrukte hij het feit dat  ze respect moeten tonen aan wettelijke en culturele waarden in de landen waar Facebook actief is.