Fenerbahçe beschuldigt Gülenbeweging betreft omkoopschandaal

Volgens het bestuur van voetbalclub Fenerbahce is het proces betreft het omkoopschandaal niet eerlijk verlopen. Dat verklaren zij in een persbericht.
Turks.nl Redactie

In 2011 begon er een grootschalige operatie tegen de club, waarbij onder andere voorzitter Aziz Yildirim werd gearresteerd. Sindsdien zijn er vele speculaties over de eerlijkheid van het proces.

In het persbericht van de club worden uitspraken van premier Erdogan geciteerd, waarin hij vertelt dat de rechterlijke macht niet onafhankelijk is en opereert namens een ‘beruchte organisatie’, doelend op de Gülenbeweging. De club noemt de naam van de organisatie niet, maar de Turkse media is er zeker van dat het gaat om Gülen.

In de citaten beschuldigt Erdogan de Gülenbeweging ervan om te zijn geïnfiltreerd binnen het politiesysteem en de rechterlijke macht. Zo zouden zij onschuldige mensen hebben vervolgd. In de verklaring werd er ook gerefereerd naar Zekeriya Öz, de officier van justitie die zowel de zaak tegen Fenerbahce als tegen de regering heeft geleid. Nu alle officiers en politiechefs die achter de ‘illegale afluisteringen’ en de zaak zitten zijn ontslagen, zou ook de zaak betreft het omkoopschandaal opnieuw worden moeten worden behandeld.

Persbericht in het Engels

Persbericht in het Turks

© Turks.nl