Fenerbahçe-fan verkoopt auto en zet 70.000 lira in op derby

Het voetbalfanatisme heeft een nieuw niveau bereikt in Turkije
Turks.nl Redactie

Op een filmpje dat gedeeld is op de Facebookpagina Fenerist.com wordt het korte verhaal van Izzet verteld. Hij is van plan om een gezegde, verkoop alles en zet het in op ‘Fener’ waar te maken.

Kort daarna is te zien dat Izzet met zijn dure wagen onderweg is naar het notariskantoor om zijn auto te verkopen aan een vrouw. Hij krijgt er 70.000 lira voor.

Uiteindelijk zien we Izzet het bedrag dat hij heeft gekregen door zijn auto te verkopen besteden aan een online weddenschap dat Fenerbahçe zal winnen van Galatasaray aanstaande zondag bij de mega derby van Istanboel. Als hij wint, krijgt hij een bedrag van 140.000 lira. Lukt het hem niet, verliest hij een mooie 70.000 lira.

Fenerbahçe-Galatasaray
De derby tussen Fenerbahçe en Galatasaray wordt gezien als het grootste sportevenement van het jaar in Turkije en is een van de grootste derby’s ter wereld. Aanstaande zondag staan beide teams weer tegenoverelkaar.

Het is een 106-jaar oude rivaliteit. Van de tot nu toe 380 gespeelde wedstrijden heeft Fenerbahçe 144 en Galatasaray 122 wedstrijden gewonnen. 114 wedstrijden eindigden zonder winnaar.

Arabasını satıp derbi karşılaşmasında Fenerbahçe’ye oynayan çılgın İzzet! – Bize de yeni araban hayırlı olsun demek düşer 🙂

Posted by Fenerist.com on woensdag 21 oktober 2015