Gearresteerde dokters blijken topcriminelen

In de media was er grote bezorgdheid over een foto, waarbij mannen met doktersjassen werden aangehouden tijdens de demonstraties in Istanbul. 
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Beweerd werd dat het dokters waren die gewonde demonstranten hielpen, en dat de politie daar een stokje voor wilde steken. De gouverneur van Istanbul maakte eerder bekend dat deze mensen alleen verkleed waren als dokter, om zich zo te mengen tussen de demonstranten, en zo misdaden te plegen.

Vandaag werd bekendgemaakt wie de aangehouden ‘dokters’ waren. Het gaat om A.R.K. (38), Y.E. (22) en F.T. (21). Ook is bekendgemaakt wat voor misdaden zij hebben gepleegd in het verleden.

– De 38-jarige A.R.K. is 7 keer opgepakt wegens diefstal, 1 keer wegens bedreiging en 1 keer wegens verwonding. Hij is ook een amateurzanger met de koosnaam ‘Ali Eren’.

– De 22 jarige Y.E. wordt verdacht van het doden van een persoon, 6x poging tot vluchten uit de gevangenis, 2 bedreigingen en het vluchten van de dienstplicht.

– De 21 jarige F.T. word verdacht van lidmaatschap en propaganda voor een terreurorganisatie, bedreiging, diefstal, het bezitten van wapens.

 © Turks.nl

  • Loading...