Geen hongerstaking in Turkse gevangenissen

Er is geen hongerstaking in Turkse gevangenissen, het is niet meer dan een ‘show’.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat zei Erdoğan tijdens een persverklaring in Duitsland.

Een journalist vroeg Erdoğan of er stappen zullen worden genomen om de hongerstakingen te stoppen. De gevangenen eisen onder andere vrijlating van terreurleider Abdullah Öcalan en andere PKK/KCK-leden.

De minister van justitie heeft de gevangenissen bezocht. Er is geen sprake van hongerstaking. Politici van de BDP willen dat de gevangenen sterven van honger, terwijl zij zichzelf in alle vreugde vol eten. Veel gevangenen hebben ook schriftelijk gemeld dat ze zijn gestopt. Er is maar één gevangene die doorgaat met de hongerstaking.” voegt hij er aan toe.

Ook zouden alle gevangenen, waarover wordt beweerd dat zij niet meer eten, regelmatig medisch worden gecontroleerd.

De pro-Koerdische partij BDP demonstreert sinds enkele weken om de gevangenen te steunen. Beweerd werd dat ongeveer 700 gevangenen sinds ruim 40 dagen in hongerstaking zijn, en zich in kritieke toestand bevinden.

Ook in Den Haag waren er demonstraties. In Brussel raakte een groep PKK-sympathisanten slaags met de Belgische politie.

De eisen van de gevangenen zijn niet om de toestand in de gevangenissen te verbeteren. Deze zijn onder toezicht van buitenlandse toezichthouders. De afgelopen 10 jaar zijn de gevangenissen enorm gemoderniseerd” aldus de Turkse premier.

De afgelopen week hebben tientallen gevangenen gemeld dat zij stoppen met de hongerstaking. Dit omdat zij zich gebruikt voelen door de PKK en BDP-politici. In een brief melden enkele gevangenen: “Als de hongerstaking een oplossing was, dan zouden de BDP-parlementariërs en Öcalan ook niet meer eten”.

© Turks.nl

  • Loading...