Geen stad die lichaam van verkrachter Özgecan accepteert

Door | Algemeen

Suphi Altındöken was veroordeeld tot ‘verzwaard levenslang’ voor het verkrachten, verbranden en het vermoorden van het tienermeisje Özgecan. Afgelopen maandag werd hij doodgeschoten in een gevangenis in Adana.

Al snel begonnen de problemen rondom zijn lichaam. Het werd voor autopsie gebracht naar een andere locatie, maar daar wilde niemand zijn lichaam naar binnen halen. Zijn familie kwam niet opdagen, en niemand bood hulp aan. Na urenlang wachten, brachten uiteindelijk werknemers het lijk naar binnen.

Daar bleef het niet bij. Het lichaam werd gebracht naar Mersin om begraven te worden, maar de gemeente weigerde de moordenaar, waarop het lichaam terug naar naar het lijkenhuis in Adana ging.

Vervolgens ging het gerucht dat Altındöken in het dorp van zijn oma begraven zou worden. Het dorpshoofd verklaarde zijn lichaam te zulen weigeren. Om te voorkomen dat Altındöken tóch begraven zou worden, zette hij de begraafplaats op slot.

Zijn moeder zou met psychologische problemen kampen vanwege de ‘begrafenis-crisis’. Laatst verklaarde de gemeente van Adana dat zij wel mee willen werken om Altındöken in Adana te begraven, maar dat de familie het hier niet mee eens was.
Het lichaam van Altındöken ligt nog altijd in het lijkenhuis in Adana.

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...

Burcu Esmersoy getrouwd

De bloedmooi presentatrice Burcu Esmersoy is getrouwd met...

Ibrahim Tatlıses brengt na zeven jaar muziekclip uit

Ibrahim Tatlıses heeft na zeven jaar weer een muziekclip...