Gekke Turk maakt bom onschadelijk

Ongeduldig en gefrustreerd door de late komst van de explosievendienst, trekt een voorbijganger het verdachte pakketje los om deze vervolgens van het viaduct te gooien.
Robert Brink

Omstanders kijken verbaasd toe als de man de mogelijke bom zonder argwaan in handen neemt.

Volgens getuigen hingen twee gemaskerde mannen vanochtend vroeg een groot spandoek aan een viaduct in Şişli. Omstanders belden de politie na het opmerken van een verdacht pakketje onder het doek. Niemand durfde het viaduct nog over te steken. 

Een omstander genaamd Musa was het wachten echter snel beu. In plaats van op de explosievendienst te wachten, liep hij richting het spandoek en verwijderde hij eigenhandig het pakketje van het viaduct.

Niet veel later arriveerde de politie en de explosievendienst op de locatie. De explosievendienst heeft vervolgens op gecontroleerde wijze het pakketje tot ontploffing willen brengen, maar kwamen er na ontsteking achter dat het pakket geen explosieven bevatte.

Musa İnanç stond kort na de gebeurtenis het persbureau DHA te woord:

“Het zou 10 minuten duren voordat de politie zou arriveren. Daarom verwijderde ik zelf maar het pakketje om te voorkomen dat er–God verhoedde – mensen gewond zouden raken ”

“Ik heb de dood al vaker in de ogen gekeken. Ik ben niet bang voor de dood. Als je bang bent om te sterven verdien je het niet om te leven.” Zei hij. “Ik ben iemand die houd van de dood. Mocht dit nog een keer gebeuren dan zal ik de bom oppakken en op mezelf tot ontploffing brengen”

De beelden:

  • Loading...