Gouverneur: Politie zal niet buigen voor marginale groepen

De Turkse politie zal niet meer toestaan dat het Taksim-plein een bolwerk wordt van marginale groepen. Dat heeft gouverneur Avni Mutlu van Istanbul dinsdagavond bekendgemaakt.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dinsdagochtend werd het Taksim-plein ontruimd van spandoeken en vlaggen van extreme groepen. Sinds het begin van de anti-regeringsprotesten op het plein waren vooral symbolen te zien van beruchte linkse groepen als Dev-Genc, Halk Cephesi, TKP (communistische partij) en zelfs van de PKK en DHKP-c. De DHKP-c staat bekend om de zelfmoordaanslag op de Amerikaanse ambasse in Ankara in februari, waarbij twee personen om het leven kwamen.

De gouverneur zei dat er op geen enkele manier ingegrepen zal worden op het Gezi-park, waar de protesten begonnen tegen bouwplannen. 

Met scherpe woorden zei Mutlu: “Vanaf dit moment zal de onwankelbare macht van onze staat en onze natie op marginale groepen worden getoond met inzet van onze politiekorpsen”. Ook vroeg de gouverneur aan mensen om het plein niet te betreden totdat de veiligheid volledig is gegarandeerd.

© Turks.nl

  • Loading...