Graf Süleyman de Grote gevonden

Door | Algemeen

Süleyman I kwam in 1566 om het leven in Szigetvár (Hongarije). TIKA hield een persverklaring om het nieuws aan te kondigen. De vondst is gedaan in samenwerking tussen Hongaarse en Turkse onderzoekers.

Sinds 2012 was de TIKA opzoek naar het graf waar de ingewanden van Süleyman I zijn begraven. Dankzij de aanwijzingen van Evliya Çelebi (1611-1682), een belangrijke Turkse reiziger, werden de restanten gevonden van een Ottomaanse nederzetting die hij beschreef als ‘grafskasteel’.

Onderzoekers zijn er voor 99% van overtuigd dat zich daar het graf bevindt van de belangrijke Ottomaanse heerser. Er is namelijk een bouwwerk ontdekt dat zes hoeken kent. Dat werd in de tijd van Süleyman I enkel toegepast op religieuze gebouwen. Omdat het geen minaret heeft en dus geen moskee is, hebben onderzoekers vastgesteld dat het gaat om een mausoleum. 

De Ottomaanse sultan kwam om het leven tijdens het Beleg van Szigetvár. Om moedeloosheid onder de militairen te voorkomen werd hij ter plekke begraven en werd zijn dood geheim gehouden. Zijn ingewanden werden uit zijn lichaam gehaald om het rotten van zijn lichaam te vertragen. Hij werd later overgebracht naar Istanbul waar hij werd begraven, maar zijn ingewanden werden achtergelaten.

Selim II, de zoon en opvolger van Süleyman I, liet later een mausoleum bouwen bij de plek waar de ingewanden van zijn vader waren begraven. Het werd na zo’n 150 jaar door militairen van het Habsburgse rijk gesloopt. Sindsdien was het een raadsel waar het graf zich precies bevond.

In april gaan de onderzoekers bekendmaken waar het graf zich bevindt.

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...