Grensgebied Turkije-Afrin volledig veroverd op YPG

Door | Algemeen

Het grensgebied van Turkije en het district Afrin in Noordwest-Syrië is in handen van het Vrije Syrische Leger en de Turkse Strijdkrachten.

Op de 38e dag dat Turkije samen met het Vrije Syrische Leger Afrin binnenviel is het grensgebied volledig in handen van het Turkse leger en het Vrije Syrische Leger.

Volgens het Turkse leger zijn in operatie Olijftak tot nu toe 2.059 terroristen geneutraliseerd. 115 locaties zijn overgenomen, waaronder 20 strategische heuvels, een militaire basis van YPG en 87 dorpen.

Maandag werden de dorpen Karmanluk nabij Shayk al-Hadid, in het noordwesten van Afrin en het dorp Senare overgenomen op YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...