Turks.nl

Grieks Cyprus: Stop vluchten Corendon

cyprus-vlag

Volgens het bericht van Parool wilt de zuid-Cypriotische regering dat Nederland ingrijpt om vluchten van Schiphool naar het Turkse Noord-Cyprus te voorkomen.

Binnenkort begint de Turkije-specialist Corendon met vluchten van Schiphol naar Noord-Cyprus. Volgens James Droushiotis, de Cypriotische ambassadeur in Nederland, komen toeristen het land zo illegaal binnen. Noord-Cyprus wordt alleen erkend door Turkije, ook Nederland beschouwt het als bezet gebied.

Corendon is van plan via na een ultrakorte stop op het vliegveld van het Turkse Antalya naar luchthaven Ercan bij Nicosia op het Turkse deel van het eiland te vliegen. ”We landen, draaien om en stijgen op naar Cyprus, dat duurt nog geen minuut.

Niemand hoeft het vliegtuig uit. Als Cyprus dit illegaal vindt, beginnen ze maar een rechtszaak,” zegt Corendon topman Atilay Uslu.

Het ministerie van Verkeer zegt niet te kunnen ingrijpen. ”De vlucht is bij ons aangemeld als een vlucht naar Antalya. Wat zij doen nadat ze daar zijn geland, is zaak voor de Turkse autoriteiten,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl