Grote belangstelling voor Marmaray

Mensen die keer op keer heen en weer reizen, niet willen uitstappen, huwelijkfoto’s maken, en zelfs aan de noodrem trekken uit nieuwsgierigheid.
Turks.nl Redactie

Het Marmaray-project is zeer geliefd bij de inwoners van Istanbul.

Tijdens de opening op 29 oktober werd aangekondigd dat Marmaray 15 dagen lang kosteloos gebruikt kon worden. Tot gisteren hebben dan ook meer dan 1 miljoen mensen gebruik gemaakt van het zo genoemde ‘Project van de eeuw’. 

Een medewerker vertelt dat er mensen zijn die tot wel 10 keer heen en weer gaan, omdat ze er zo trots op zijn. “Mensen stappen niet uit, waardoor ook maar weinig mensen kunnen instappen. Dit zorgt voor vertraging.”

Ook vertelt de medewerker dat er mensen zijn die aan de noodrem trekken uit ‘nieuwsgierigheid’. “De treinen stoppen dan automatisch, en het duurt even voordat deze weer kunnen vertrekken. Sommige passagiers stappen in de tunnel uit de trein, waardoor het treinverkeer enorm wordt belemmerd.” Door drukte moesten zo nu en dan de ingangen van de stations worden afgesloten.

De meest opmerkelijke foto’s kwamen op zondag, van een koppel die -onder verbaasde ogen van reizigers- een huwelijksreportage liet maken in Marmaray.

6ffe211aef541ff1f3772400aec28c5b k

  • Loading...