Gül: Veroordeel corrupte ex-ministers

Door | Algemeen

Dat staat in een boek dat Ahmet Sever heeft geschreven. Sever was 12 jaar lang hoofdadviseur van Gül. Zijn boek is gelezen en goedgekeurd door de vorige president.

Indien Gül na de presidentsverkiezingen in 2014 weer premier zou worden, zou hij als eerst beginnen met het berechten van de vier ministers die worden verdacht van corruptie, staat in het boek. Het gaat om Zafer Caglayan (Economie), Muammer Guler (Binnenlandse Zaken), Erdogan Bayraktar (Milieu & Stadsplanning) en Egemen Bagis (Europese Zaken). Sinds eind 2013 zijn hun namen verwikkeld in een groot corruptieschandaal. Even later stapten zij op, maar een onderzoek en berechting blijft vooralsnog uit.

Meningsverschillen
Al langer wordt gespeculeerd dat er grote meningsverschillen zijn tussen Gül en de huidige president Erdogan. Zo tweette Gül verder toen Twitter werd geblokkeerd en zei later ook dat hij spijt heeft van de handtekening die hij onder de nieuwe internetwet heeft gezet. Mogelijk is de meningsverschil de voornaamste reden dat Gül niet opnieuw is aangetreden als premier na Erdogan. Gül zou vinden dat de AK Partij afstand heeft gedaan van de liberale standpunten van de partij.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...