Gülen dreigt met wraak op 14 augustus

Fethullah Gülen, leider van de terroristische Gülenbeweging en meerdere twitterende Gülenisten dreigen met ‘wraak’ op 14 augustus.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

De couppoging op 15 juli, die is uitgevoerd door generaals en officieren die hun jeugd hebben doorgebracht in Gülen-internaten, werd afgeslagen door het volk dat massaal de straten op ging en tanks tegenhield. Nu zien we Gülen zelf en meerdere Gülenisten wijzen op een ‘tweede golf’ op 14 augustus. Verder werd de regerende AK Partij opgericht op 14 augustus 2001.

Mevlana Universiteit
Allereerst sprak de Mevlana Universiteit, die werd gesloten om Gülen-banden over 14 augustus. “Tot ziens op 14 augustus” luidde een tweet letterlijk. Het was een afsluiting op meerdere tweets waarin wordt gesproken als ‘De Mevlana (Rumi) van dit tijdperk’ over Fethullah Gülen en dat de 40-jaar oude Gülenbeweging niet klein gekregen kan worden door de Turkse regering.

Gülen
Tijdens een laatste speech spreekt terreurleider Fethullah Gülen van een ‘broedperiode’. De speech was exact 21 dagen voor 14 augustus. 21 dagen is daartegen ook de broedperiode van een kip. Een complottheorie met zulke symbolen is niet nieuw, omdat exact 9 maanden en 10 dagen voor de couppoging een commercial werd uitgezonden van Gülenkrant Zaman waarin werd gesproken van een ‘geboorte’. Na de laatste ontdekking werd de voormalige hoofdredacteur van Zaman gearresteerd.

Mustafa Kocyigit
Een ander referentie over 14 augustus komt van ‘Mustafa Kocyigit’, wat het twitter-account is van een gearresteerde medewerker van het kantoor van de Turkse premier. Hij was verantwoordelijk voor dataverzameling en werd gezien als één van de informanten van Fuat Avni, een twitteraar die veel geheime documenten uitlekte.

Reactie Erdogan
Zaterdag zei Erdogan tegen de pers dat hij er niet in gelooft dat het gevaar voor een nieuwe couppoging is geweken. Hij roept het volk op om te blijven deminstreren tegen nieuwe pogingen van Gülen-officieren in het leger.

De speech van Gülen over de ‘broedperiode’:

De tweet van Mustafa Kocyigit:

s-7668e60400eded1537c822c8c50f1ac0908331e8.jpg

Tweets van de Mevlana-universiteit:

s-22cae7c70ae146e88be2d63cd124b1c4ba2aca60.jpg

  • Loading...