‘Gülenbeweging achter omkopingszaak Fenerbahçe’

Door | Algemeen

Kort nadat hij zijn boek uitbracht in 2010 werd hij gearresteerd en zit sindsdien vast. Op 20 juni werd Avcı vrijgelaten toen het grondwettelijk hof bepaalde dat de zaak opnieuw moet worden behandeld. Volgens Avcı zijn de beschuldigingen vals en is het niet meer dan een poging van de beweging om hem onder druk te zetten. Gülenisten zouden veel macht hebben binnen het politieapparaat en rechterlijke macht.

Fenerbahçe
“Aziz Yıldırım (voorzitter Fenerbahçe) is altijd een doelwit geweest van de beweging. In 2003 werden zijn aanbestedingen voortdurend onder controle gehouden. Wij werden regelmatig getriggerd om een onderzoek te starten tegen Yıldırım. Toen de omkopingszaak begon tegen Fenerbahçe, wist ik direct dat het ging om een operatie van de Gülenbeweging.” vertelt Avcı. Volgens hem is dat de zien aan de uitvoering van de operatie en aan de namen die de zaak hebben gestart. Gülenisten zouden personen als Yıldırım zien als concurrent bij het verder uitbreiden van de macht van de beweging.

Yıldırım werd veroordeeld tot zes jaar cel wegens het omkopen van voetballers en trainers, en het uitdelen van aanmoedingspremies. Het hof heeft bepaald dat er grote gebreken zijn in de zaak, en dat Yıldırım samen met zes andere verdachten opnieuw moeten worden berecht.

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...

Beyaz Show kapt ermee

Het was misschien het meest succesvolle programma van de...

Vrouw van Arda gewond naar het ziekenhuis

Aslıhan Doğan, de vrouw van voetballer Arda Turan, is...

Çağatay Ulusoy en Gizem Karaca veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf

Een groep artiesten, waaronder de bekende acteurs Çağatay...