Haatbaard valt kinderen lastig om ijsje tijdens ramadan

Turks.nl Redactie

Het moment dat een fundamentalist meerdere kinderen aanspreekt om het feit dat ze een ijsje eten tijdens de ramadan, is vastgelegd door een voorbijganger.

De beelden hebben voor heel wat ophef gezorgd op social media. Jaarlijks zijn er meerdere berichten te lezen in de media over agressieve reacties op mensen die niet meedoen aan de ramadan, terwijl een praktiserende moslim zich juist tijdens het vasten moet inhouden. Het meest bekende voorbeeld komt uit afgelopen jaar: toen sloeg een voorbijganger een jongeman bewusteloos omdat hij aan het roken was (zie video hieronder).

“Dit mogen jullie niet doen. Dit is een moslimland,” zegt de haatbaard die er niet tegenkan dat kinderen een ijsje likken tijdens een warme dag. “Iedereen mag doen wat hij wil” wordt er gereageerd. “Oprotten naar Saudi-Arabië,” is een andere reactie. Vervolgens wordt de man boos en wil hij niet dat hij wordt opgenomen.

De beelden van de haatbaard:

https://www.youtube.com/watch?v=WEzX_U1QDYc

Afgelopen jaar sloeg een 28-jarige man een 24-jarige bewusteloos omdat hij aan het roken was. De rechter eist 9 jaar cel tegen de aanvaller.