Hartverwarmend: puppy na 10 dagen hard werken gered uit diepe put

Turks.nl Redactie

Een puppy die 10 dagen geleden in een put van 70 meter diep viel, is sinds woensdag vrij dankzij Turkse reddingswerkers.

De put was slechts 30 centimeter breed. Toen het hondje werd ontdekt, werd er een tent opgezet om te voorkomen dat de put vol raakte met regenwater. Daarna werd speciaal apparatuur ingezet om erachter te komen hoe diep de puppy zich bevond. Er werden videobeelden gemaakt, waarop te zien is dat het arme beestje flink is geschrokken.

Brandweermannen, medewerkers van de Turkse noodhulporganisatie AFAD, reddingswerkers van AKUT en dierenwelzijnorganisaties sloegen hun handen ineen om de puppy zo snel mogelijk te redden. Allereerst werd er genoeg zuurstof gepompt in de put, zodat er geen zuurstofgebrek ontstond. Ook kreeg het beestje genoeg te eten en te drinken.

De reddingswerkers werkten de hele nacht door. Dankzij alle inzet werd hij om 5:55 in de ochtend gered.

De oplossing kwam van Turkse ingenieurs die werken in de steenkoolindustrie. Zij wisten de lieve puppy middels een robotarm te redden. Zie hier het moment van vreugde:

De puppy krijgt de naam ‘Kuyu’, wat een Turks woord is voor ‘Diepe put’. Volgens dierenartsen is hij helemaal gezond.

Of hij een trauma heeft? Neehoor. Hij rent rond en is de hele dag aan het spelen met zijn nieuwe baasjes, namelijk de brandweermannen in stadsdeel Beykoz van Istanbul:

 

  • Loading...