Historische dag: Regering samen met vertegenwoordigers Koerden

Een groot moment voor de verhoudingen tussen Koerden en Turken in Turkije: Erdogan komt samen met Koerdische vertegenwoordigers in Diyarbakir.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Premier Erdogan kwam vanochtend aan in de overwegend Koerdische stad Diyarbakir, samen met ministers van binnenlandse zaken, gezin, onderwijs, en landbouw; die tevens ook van Koerdische afkomst is. 

Erdogan bijeen gekomen met de burgemeester van Diyarbakir, Osman Baydemir. Dat gebeurde samen met de ministers en vertegenwoordigers van de pro-Koerdische partij BDP. Ook was Ahmet Türk, onafhankelijke parlementarier en oud-voozitter van de verboden partij DTP.

Şivan Perwer
Na 37 jaar geleefd te hebben in het buitenland zet de Koerdische protestzanger Şivan Perwer weer zijn voet op Turks grond. Ook hij ontmoet Erdogan, en zong samen met Ibrahim Tatlises.

Massoud Barzani
De president van de Koerdische Autonome Regio zal ook aanwezig zijn. Er zal vooral gesproken worden over de vredesproces om een einde te brengen aan het tientallen jaren durende conflicht in het oosten van het land. De burgeroorlog in Syrië, waar ook de Koerdische bevolking onder leidt, is mogelijk ook een gespreksonderwerp.

© Turks.nl

  • Loading...