Ibrahim Tatlises al vaker bedreigd door opgepakte hoofdverdachte

De Turkse politie heeft in verband met de aanslag op Ibrahim Tatlises 40 invallen gedaan waarbij 20 personen opgepakt zijn.
Turks.nl Redactie

De hoofdverdachte is Abdullah Uçmak, die 13 jaar geleden al Ibo openlijk bedreigde op Star TV’s programma Arena.

Inmiddels zijn er zes van de twintig verdachten vrijgelaten. Tijdens de invallen zijn vier wapens, waarvan twee automatisch, zeven telefoons, een pc, cd en vele documenten in beslag genomen door de politie.

De hoofdverdachte is Abdullah Uçmak, een afperser uit Adana. Het wapen waarmee Ibrahim Tatlises beschoten is, werd bij zijn vriendin thuis gevonden.

1998
De arrestatie van Abdullah Uçmak stuurt ons dertien jaar terug in de tijd. In 1998 werd hij opgepakt vanwege een aanslag op het leven van de zanger. Hij hoorde in eerste instantie 20 jaar tegen zich eisen, maar werd kort daarna vrijgelaten. Niet veel later bedreigde hij Ibrahim Tatlises in een tv interview. (zie onderaan) Ook in 2002 werd hij opgepakt wegens het bedreigen van Ibo. Destijds sneden ze de auto van de zanger af en eisten ze geld van de zanger.

De band tussen de twee is slecht omdat de zoon en het neefje van Ibrahim Tatlises, Abdullah Uçmak jaren geleden hebben neergeschoten. De zanger betaalde Uçmak 25.000 smartengeld en eiste het volgens de afperser later weer terug.

2004
In 2004 kwam Uçmak ook al in aanraking met de politie vanwege een andere afpersingszaak. Hij chanteerde samen met vier handlangers twee zakenmannen en ook toen kwam de naam van Tatlises bovendrijven. Er waren verklaringen waaruit bleek dat ze hem zouden vermoorden, maar tijdens de rechtszaak verwees Uçmak dit naar het rijk der fabelen. “We wilden hem alleen bang maken, want als wij niet reageerden, dan zou Tatlises ons aanpakken.” Uçmak kreeg zes jaar cel en kwam in september 2010 vrij. Zes maanden later plande hij vermoedelijk de aanslag op Ibrahim Tatlises, meldt turkstars.nl.

  • Loading...