Imam gearresteerd na mishandelen leerling Koranschool

Turks.nl Redactie

De 55-jarige imam Şükrü Y. is aangehouden nadat beelden opdoken, waarop te zien is dat hij een kind zwaar mishandelt.

De beelden, waarop te zien is dat een kind huilt en smeekt om niet geslagen te worden, zorgden voor een grote golf van kritiek in Turkije.

Uit het eerste verhoor komt naar voren dat het kind (12), met de initialen A.P., minstens 10 keer op dezelfde manier is mishandeld door de imam van de Koranschool. De beelden die recent zijn uitgelekt zijn begin 2016 opgenomen in Sakarya.

Hij was niet het enige slachtoffer. Ook zijn meeste vrienden vingen vaak klappen op toen ze geen antwoord konden geven op de vragen van de imam. “Mijn vader geloofde mij niet, hij vond dat ik overdreef. Daarom heb ik mijn vrienden gevraagd om het op te nemen.” Toen A.P.’s vader de beelden zag, heeft hij besloten om hem van de Koranschool te halen. Toch stapten zij niet naar de politie.

Reactie Imam

“Ik sloeg hem omdat hij zijn opdrachten niet af had. Ik heb spijt, het was een fout,” zijn de woorden van de imam tegen de politie. Hij ontkent dat hij zijn leerling zo vaak heeft geslagen als hij dat beweert. Verder zegt hij ook gestopt te zijn als imam en geen les meer geeft.

De imam is gearresteerd met de beschuldigingen ‘mishandeling’, ‘verwonding van een minderjarige’ en ‘foltering’. Ook is er een onderzoek gestart naar de lokale religieuze instelling omdat zij geen aangifte deden tegen de imam, terwijl zij op de hoogte waren van de mishandelingen.

De actie van de imam werd ook veroordeeld door Mehmet Gormez, hoofd van het presidium voor religieuze zaken (Diyanet).

https://twitter.com/milletinistihb1/status/820335911510691840